AkuKEFIR

AkuKEFIR

NOVINKA

Lyofilizované kultury pro výrobu čerstvého domácího kefíru, který skvěle chutná a udělá dobře vašemu střevnímu mikrobiomu.

350 Kč s DPH

Import kód: AK-092022

Dostupnost: Skladem

Výrobce: briv.cz

Nápoj plný života.

Lyofilizované kultury pro výrobu čerstvého domácího kefíru, který skvěle chutná a udělá dobře vašemu střevnímu mikrobiomu.

Hlavní výhody AkuKEFIR:

  • čerstvost
  • blahodárné účinky na lidský organismus
  • podporuje trávení
  • zvyšuje absorpci vápníku a hořčíku
  • snadno se připravuje
  • je ekonomický

AkuKEFIR je směs na přípravu poctivého domácího kefíru. Tento nový produkt obsahuje 7 desetigramových sáčků s touto směsí a vytvoříte z něj pomocí fermentace až 70 litrů úžasného kefíru z pohodlí vašeho domova.

Hlavní výhodou tohoto procesu je jeho čerstvost.

Doma si tedy vytvoříte chutný čerstvý nápoj a navíc šetříte také naši planetu, protože domácí výroba je ekologická. V současné době je kefír většinou průmyslově vyráběný. Obsahuje pak výrazně nižší obsah etanolu (alkoholu) a probiotických kultur. Tím se snižuje i vliv takto připravovaného „kefíru" na lidský organismus.

Často je pak zaměňován za podmáslí, acidofilní mléko, nebo kyšku, tedy za mléčné kysané nápoje, které alkohol neobsahují vůbec.

Doma vyrobený kefír obsahuje daleko víc živých kultur, než průmyslově vyrobený kefír z obchodu.

Kefír je tradiční nápoj, který pochází z Kavkazu i Tibetu, je léty prověřený a má spoustu blahodárných účinků na lidský organismus. Tento mléčný výrobek se nejčastěji připravuje z mléka.

V naší receptuře je použit ovocný cukr – tedy fruktóza – který slouží jako nosič probiotických kultur a současně jako iniciátor procesu fermentace (kvašení).

Fermentace je proces, při kterém se kefírové kultury krmí laktózou (mléčným cukrem), mění ho na kyselinu mléčnou, oxid uhličitý a další látky. Snižuje se u ní glykemický index a pro naše tělo se tak produkt stává lépe stravitelný.

Při fermentaci fruktózy pak vzniká etanol (jinými slovy: fruktóza se přeměňuje částečně na etanol) – vzniká tedy skutečný kefír téměř identický s kefíry tvořenými podle původní receptury. Takto vzniklý výsledný nápoj tolerují v drtivé většině případů i osoby s intolerancí na laktózu.

Na rozdíl od jiných kysaných mléčných nápojů jsou v něm obsaženy nejen mléčné bílkoviny a tělu prospěšné bakterie, ale i kvasinky, tuky a cukry. Zejména obsah kvasinek jej odlišuje od všech ostatních kysaných nápojů a dodává mu charakteristickou chuť, která může při delší době skladování působit až lehce štiplavým dojmem.

Postup přípravy je velmi snadný a rychlý:

  • Obsah sáčku nasypte do 1 litru mléka (nejlépe plnotučného, UHT) o pokojové teplotě. Roztok řádně promíchejte, lahev přikryjte nebo uzavřete a nechejte působit při pokojové teplotě 20 – 25°C po dobu 12 – 48 hodin. Podle toho, jak dlouho necháte mléko fermentovat, tak silná bude chuť kefíru. Je to individuální a každý si najde svoji optimální dobu kvašení.
  • Nápoj snadno přizpůsobíte své chuti, nebo třeba chuti svých dětí. Po dokončení přípravy uložte v chladničce a můžete konzumovat po dobu maximálně 7 dnů. Pokud chcete založit další dávku, nezapomeňte si minimálně 100 ml nápoje odebrat a použít k výrobě další dávky kefíru. Tímto způsobem se jednak výrazně zvyšuje počet porcí vyrobitelných z jednoho balení a současně dochází k podstatnému zlevnění finálního produktu pro uživatele. Doporučujeme takto připravit maximálně 10 porcí.

Výsledný kefír výborně chutná sám o sobě, ale můžete si ho dochutit ovocem nebo medem.

Také existuje spousta receptů z kefíru například na kefírové palačinky, koláč, dokonce i domácí zmrzlinu a mnoho dalšího.

d

f

Nový dotaz k produktu

Kontrolný kód

i

* (Povinné)

d

DC napájecí kabel z USB A portu na jack 5.5 x 2.1 mm

s

Briv.cz na Firmy.cz

Podnikatelské odbory

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Naše webová stránka ukládá data na vašem zařízení (cookies a úložiště prohlížeče), aby bylo možné identifikovat vaši relaci a dosáhnout základní funkčnosti platformy, zážitku z prohlížení a zabezpečení.
Můžeme ukládat data na vašem zařízení (soubory cookie a úložiště prohlížeče), abychom mohli poskytovat doplňkové funkce, které zlepšují váš zážitek z prohlížení, ukládat některé vaše preference bez uživatelského účtu nebo bez přihlášení, používat skripty a/nebo zdroje třetích stran, widgety atd.
Použití analytických nástrojů nám umožňuje lépe porozumět potřebám našich návštěvníků a tomu, jak naši stránku používají. Můžeme použít nástroje první nebo třetí strany ke sledování nebo zaznamenávání vašeho procházení našich webových stránek, k analýze nástrojů nebo komponent, se kterými jste interagovali nebo je používali, k zaznamenávání konverzních událostí a podobně.
Můžeme používat soubory cookie a nástroje třetích stran k vylepšení nabídky produktů a/nebo služeb naší nebo našich partnerů, její relevance pro vás na základě produktů nebo stránek, které jste navštívili na tomto webu nebo na jiných webových stránkách.

Přihlášení